Do marinovací misky dáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, rozmarýn. olej a hořčici.
Ingredience dobře promícháme a pak v ní pečlivě obalíme plátky masa.
Necháme alespoň 3 hodiny v lednici odležet, nejlépe však do druhého dne. Krkovička nádherně zkřehne. Misku přikryjeme folií, aby se česneková chuť nedostala do ostatních pokrmů a naopak, aby nenasála cizí vůně.
Gril rozpálíme na 230°C a maso nezapomeneme před vložením na rošt osolit.
Opékáme z každé strany podle teploty 10 až 12 minut. Maso při obracení nenapichujeme, ale podebereme.
Potom jej necháme v teple alespoň 5 minut odležet a podáváme s čímkoliv co máme rádi.
Maso na grilu nikdy nenapichujeme ale buď podebíráme, nebo použijeme kleštičky.
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena