Grilovaná polenta

2.67

hodnoceno: 3
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce petrželka
    • 6
      ks jarní cibulka
    • 125
      ml červené víno
    • 4
      ks černé olivy nemusí být, bez pecek
    • 1,8
      l vývar
    • 2
      ks červená cibule
    • 4
      ks sušená rajčata
    • olej
    • 375
      g polenta
    • 1
      ks chilli papričky

Postup přípravy receptu

  • Do hlubokého litinového nebo nerezového hrnce se silným dnem dáme 300 ml vývaru a víno, přidáme krájenou červenou cibuli, drcený česnek, krájená rajčata, papričku na kousky, krájené olivy. Přivedeme k varu a vaříme prudce 5–7 minut, pak odkryjeme pokličku a pokračujeme, dokud cibule nezměkne a neodpaří se většina tekutiny.
  • Vmícháme nakrájené jarní cibulky a zprudka dusíme, aby se odpařil zbytek tekutiny. Pak přilijeme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a zvolna dusíme. Na ruku, kterou mícháme, si navlečeme chňapku a rovnoměrným proudem vsypeme za stálého míchání polentu. POZOR směs se chová jako sopka! Mícháme a jakmile směs zhoustne, vaříme ještě asi 5 minut, dokud není polenta hladká a měkká. Odstavíme, vmícháme petrželku a dochutíme. Chuť by měla být výrazná.
  • Rozetřeme na plech a po ztuhnutí nakrájíme na čtverce, potřeme olejem a grilujeme.
  • Podáváme s grilovanou nebo pečenou zeleninou, houbami a různými omáčkami.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.