Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovo-bazalkovým dresingem

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule menší
    • 150
      g čerstvé žampiony
    • 1
      ks červená paprika
    • sůl
    • 1
      ks pórek Zelená část
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 8
      ks bazalka
    • oregáno
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 150
      g bílý jogurt
    • 300
      g kuřecí maso nejlépe ze stehna
    • 100
      g tatarská omáčka
    • 8
      ks tortilla nebo 4 ks wrapů
    • 200
      g cherry rajčátka
    • provensálské koření

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme, přidáme trochu bazalky, oregano a provensálské koření. Vše dobře promícháme a dáme odležet do lednice.
  • Dále si připravíme dresing. Do misky dáme jogurt, tatarku, 2 stroužky česneku (dle chuti), osolíme a přidáme trochu olivového oleje. Vše dobře promícháme a dáme opět chladit do lednice.
  • Na špízy si připravíme zeleninu. Postupně vrstvíme cherry rajčata, cibuli, papriku a žampiony. Zeleninu si také můžeme místo na špízu připravit na grilovacím tácku.
  • Maso společně se zeleninou dáme na dobře rozehřáty gril. Grilujeme tak, aby maso i zelenina zůstalo pěkně šťavnaté. Následně vše stáhneme na velkou desku a nakrájíme na malé kousky a přidáme nadrobno nakrájený pórek. Tortillu (wrap) potřeme připraveným dresingem a na střed po celé délce rozložíme připravenou směs. Tortillu (wrap) dobře zabalíme a na chviličku vložíme zpět na gril, tak abychom vytvořili jemnou kůrku.
Zařazení: Grilování Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: