Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovo-bazalkovým dresingem
3.25
hodnoceno: 4
Příprava:40 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
1
ks
cibule
menší
150
g
čerstvé žampiony
1
ks
červená paprika
sůl
1
ks
pórek
Zelená část
2
lžíce
olivový olej
2
stroužek
česnek
8
ks
bazalka
oregáno
1
ks
paprika - žlutá
150
g
bílý jogurt
300
g
kuřecí maso
nejlépe ze stehna
100
g
tatarská omáčka
8
ks
tortilla
nebo 4 ks wrapů
200
g
cherry rajčátka
provensálské koření
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme, přidáme trochu bazalky, oregano a provensálské koření. Vše dobře promícháme a dáme odležet do lednice.
Dále si připravíme dresing. Do misky dáme jogurt, tatarku, 2 stroužky česneku (dle chuti), osolíme a přidáme trochu olivového oleje. Vše dobře promícháme a dáme opět chladit do lednice.
Na špízy si připravíme zeleninu. Postupně vrstvíme cherry rajčata, cibuli, papriku a žampiony. Zeleninu si také můžeme místo na špízu připravit na grilovacím tácku.
Maso společně se zeleninou dáme na dobře rozehřáty gril. Grilujeme tak, aby maso i zelenina zůstalo pěkně šťavnaté. Následně vše stáhneme na velkou desku a nakrájíme na malé kousky a přidáme nadrobno nakrájený pórek. Tortillu (wrap) potřeme připraveným dresingem a na střed po celé délce rozložíme připravenou směs. Tortillu (wrap) dobře zabalíme a na chviličku vložíme zpět na gril, tak abychom vytvořili jemnou kůrku.
Hermelín shora rozbalíme z alobalového obalu. Cibuli nakrájenou na půlkolečka a česnek nakrájený na plátky klademe z…
více o Jednoduchý zapečený hermelín
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory