Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovo-bazalkovým dresingem
3.25
hodnoceno: 4
Příprava:40 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
1
ks
cibule
menší
150
g
čerstvé žampiony
1
ks
červená paprika
sůl
1
ks
pórek
Zelená část
2
lžíce
olivový olej
2
stroužek
česnek
8
ks
bazalka
oregáno
1
ks
paprika - žlutá
150
g
bílý jogurt
300
g
kuřecí maso
nejlépe ze stehna
100
g
tatarská omáčka
8
ks
tortilla
nebo 4 ks wrapů
200
g
cherry rajčátka
provensálské koření
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme, přidáme trochu bazalky, oregano a provensálské koření. Vše dobře promícháme a dáme odležet do lednice.
Dále si připravíme dresing. Do misky dáme jogurt, tatarku, 2 stroužky česneku (dle chuti), osolíme a přidáme trochu olivového oleje. Vše dobře promícháme a dáme opět chladit do lednice.
Na špízy si připravíme zeleninu. Postupně vrstvíme cherry rajčata, cibuli, papriku a žampiony. Zeleninu si také můžeme místo na špízu připravit na grilovacím tácku.
Maso společně se zeleninou dáme na dobře rozehřáty gril. Grilujeme tak, aby maso i zelenina zůstalo pěkně šťavnaté. Následně vše stáhneme na velkou desku a nakrájíme na malé kousky a přidáme nadrobno nakrájený pórek. Tortillu (wrap) potřeme připraveným dresingem a na střed po celé délce rozložíme připravenou směs. Tortillu (wrap) dobře zabalíme a na chviličku vložíme zpět na gril, tak abychom vytvořili jemnou kůrku.
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem