Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovo-bazalkovým dresingem
3.25
hodnoceno: 4
Příprava:40 minut
Porce:4
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
1
ks
cibule
menší
150
g
čerstvé žampiony
1
ks
červená paprika
sůl
1
ks
pórek
Zelená část
2
lžíce
olivový olej
2
stroužek
česnek
8
ks
bazalka
oregáno
1
ks
paprika - žlutá
150
g
bílý jogurt
300
g
kuřecí maso
nejlépe ze stehna
100
g
tatarská omáčka
8
ks
tortilla
nebo 4 ks wrapů
200
g
cherry rajčátka
provensálské koření
Postup přípravy receptu
Nejprve si připravíme maso. Kuřecí si rozdělíme na větší kusy, vložíme do misky a přidáme olivový olej. Maso osolíme, přidáme trochu bazalky, oregano a provensálské koření. Vše dobře promícháme a dáme odležet do lednice.
Dále si připravíme dresing. Do misky dáme jogurt, tatarku, 2 stroužky česneku (dle chuti), osolíme a přidáme trochu olivového oleje. Vše dobře promícháme a dáme opět chladit do lednice.
Na špízy si připravíme zeleninu. Postupně vrstvíme cherry rajčata, cibuli, papriku a žampiony. Zeleninu si také můžeme místo na špízu připravit na grilovacím tácku.
Maso společně se zeleninou dáme na dobře rozehřáty gril. Grilujeme tak, aby maso i zelenina zůstalo pěkně šťavnaté. Následně vše stáhneme na velkou desku a nakrájíme na malé kousky a přidáme nadrobno nakrájený pórek. Tortillu (wrap) potřeme připraveným dresingem a na střed po celé délce rozložíme připravenou směs. Tortillu (wrap) dobře zabalíme a na chviličku vložíme zpět na gril, tak abychom vytvořili jemnou kůrku.
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem