Zeleninu si předem připravíme nakrájenou na větší kostky. Žampiony můžeme napíchnou celé, pokud odpovídají velikosti cca pingpongového míčku. Na jehlu střídavě napíchneme všechny ingredience do 3/4.
Grilovací směs rozmícháme v olivovém oleji a jednoduše potřeme přichystaný špíz ze všech stran. Grilujeme z obou stran cca 10 minut a podáváme s čerstvou rukolou a chlebem.
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu