Výborné grilované kuře Připravíme silný roztok soli s vodou a mícháme, až se sůl rozpustí. Kuře den před grilováním propícháme injekční… více o Výborné grilované kuře
Grilované lilky Blanky Poláčkové 1. Lilky zvolna opékáme na grilu, dokud uvnitř nezměknou a slupka nebude vrásčitá. 2. Mezitím nakrájíme na kostky… více o Grilované lilky Blanky Poláčkové
Grilované medailonky s banány Plátky masa lehce naklepeme a nejméně na 1 hodinu vložíme do marinády z ořechů, oleje, medu, soli a pepře. Banány… více o Grilované medailonky s banány
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte! Léto je za dveřmi a na zahrádkách nám začíná dozrávat první ovoce. Nejvýraznější jsou asi rudé… Celý článek
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho… Grilovací sezona vypukla naplno a ze zahrádek se opět line neodolatelná vůně čerstvě… Celý článek
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru… Záplava sladkých a voňavých červených plodů byla vždy předzvěstí léta, a to je nejspíš i další… Celý článek
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní Štrúdl patří k našim nejoblíbenějším moučníkům. A není divu. Je snadný na přípravu, rychle… Celý článek
Gibanica Suroviny na náplň vymícháme. Na utěrku rozložíme těsto, do středu dáme 2 lžíce náplně a rozetřeme. Přikryjeme dalším… více o Gibanica
Ostré potěšení nejen pro chlapy Když použijeme paličky, tak je u kosti nařízneme, osolíme a opepříme. Vložíme do marinády - snažíme se, aby se… více o Ostré potěšení nejen pro chlapy
Vrstvený masový bochník Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme… více o Vrstvený masový bochník
Skvělá italská pizza Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu… více o Skvělá italská pizza
Svíčková omáčka Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš… více o Svíčková omáčka
Vánoční čaj Do kastrolu dáme med, skořici a hřebíček. Zalijeme jedním a půl šálkem vody, vaříme 5 minut. Uvaříme černý čaj, přidáme… více o Vánoční čaj
Tartiflette H. Michopulu 1. Troubu předehřejte na 200°C. Neoloupané brambory vařte v osolené vodě téměř do měkka(10-15 min.). 2. Brambory… více o Tartiflette H. Michopulu
Žebírka vepřová, vařená a pečená Žebírka omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 60 min., poté necháme v teplém vývaru přikryté… více o Žebírka vepřová, vařená a pečená
Sachr dort Do středního kastrolku (ne moc velkého, protože směs by se zredukovala příliš rychle a spálila se předtím, než docílí… více o Sachr dort
"Rozetky" - šneci s tvarohem a… Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a zalijeme částí… více o "Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami
Tiramisu po česku Tvaroh smícháme se Salkem - vytvoříme hladký krém, který nalejeme do mísy a prokládáme piškoty namočenými v kávě. Je to… více o Tiramisu po česku
Juverlajka Mleté maso spojíme s 1 hrnkem rýže, přidáme sůl, pepř a trochu másla na zjemnění a na drobno nakrájenou petrželku. Ze… více o Juverlajka