1. Lilky zvolna opékáme na grilu, dokud uvnitř nezměknou a slupka nebude vrásčitá.
2. Mezitím nakrájíme na kostky rajčata, posypeme je nakrájenou cibulí, přidáme olej, citronovou šťávu, vše osolíme, posypeme drceným pepřem a promícháme.
3. Upečené lilky podélně nakrojíme, rozevřeme, osolíme, naplníme rajčatovou směsí a ještě krátce dopečeme.
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu