Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím tácku nebo na alobalu dáme na gril nebo do trouby. Grilujeme tak dlouho, až se sýr po šťouchnutí pohne. Před servírováním zdobíme brusinkami. Sýr se po zakrojení musí krásně roztéct po chlebu, který se opekl spolu se sýrem na topinku (pozor na připálení).
Česnek utřeme se solí, přidáme olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs). Necháme vše cca 5 minut odležet.…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové.…
více o Jogurtový koláč s rebarborou
Lazaně uvaříme a zároveň spaříme pórek. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Plátky lazaní…
více o Speciální plněné lazaně
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky