Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím tácku nebo na alobalu dáme na gril nebo do trouby. Grilujeme tak dlouho, až se sýr po šťouchnutí pohne. Před servírováním zdobíme brusinkami. Sýr se po zakrojení musí krásně roztéct po chlebu, který se opekl spolu se sýrem na topinku (pozor na připálení).
Česnek utřeme se solí, přidáme olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs). Necháme vše cca 5 minut odležet.…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany