Grilovaný hermelín s čerstvým špenátem

3.21

hodnoceno: 14
Příprava: 20 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 2
      stroužek česnek dle chuti
    • pepř mletý
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • grilovací koření
    • 4
      ks hermelín
    • 1
      balení cherry rajčátka 250 g
    • 1
      balení baby špenát 500 g
    • 1
      dl extra panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  • Připravíme si hermelín, který naložíme v marinádě z oleje, soli, pepře, grilovacího koření a utřeného česneku. Naložíme hermelíny do marinády a přendáme do alobalu, který pořádně uzavřeme. Můžeme hned grilovat nebo nechat marinovat a grilovat, až přijdou hosté. Grilujeme cca 8 minut z každé strany. Poté opatrně rozbalíme (pozor na horkou páru) a servírujeme.
  • Připravíme si přílohu, a to salát z čerstvého špenátu s cherry rajčátky. Špenátové listy omyjeme, odtrhneme stonek (nebývá moc chutný) a natrháme velikost dle libosti. Přidáme nakrájená cherry rajčátka, zakápneme zbytkem olivového oleje, přidáme citronovou šťávu dle chuti, osolíme, opepříme, promícháme. Podáváme k hermelínu.
  • My ještě přidáváme opečené tousty – pro hladové chlapy. :)
Zařazení: Ze sýra Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: