Připravíme si hermelín, který naložíme v marinádě z oleje, soli, pepře, grilovacího koření a utřeného česneku. Naložíme hermelíny do marinády a přendáme do alobalu, který pořádně uzavřeme. Můžeme hned grilovat nebo nechat marinovat a grilovat, až přijdou hosté. Grilujeme cca 8 minut z každé strany. Poté opatrně rozbalíme (pozor na horkou páru) a servírujeme.
Připravíme si přílohu, a to salát z čerstvého špenátu s cherry rajčátky. Špenátové listy omyjeme, odtrhneme stonek (nebývá moc chutný) a natrháme velikost dle libosti. Přidáme nakrájená cherry rajčátka, zakápneme zbytkem olivového oleje, přidáme citronovou šťávu dle chuti, osolíme, opepříme, promícháme. Podáváme k hermelínu.
My ještě přidáváme opečené tousty – pro hladové chlapy. :)
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Česnek utřeme se solí, přidáme olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs). Necháme vše cca 5 minut odležet.…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Očištěný květák rozebereme na růžice, opláchneme, vložíme do hrnce a osolenou vodou a povaříme. Mezitím rozehřejeme na…
více o Květáková polévka s mrkví
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka