Připravíme si hermelín, který naložíme v marinádě z oleje, soli, pepře, grilovacího koření a utřeného česneku. Naložíme hermelíny do marinády a přendáme do alobalu, který pořádně uzavřeme. Můžeme hned grilovat nebo nechat marinovat a grilovat, až přijdou hosté. Grilujeme cca 8 minut z každé strany. Poté opatrně rozbalíme (pozor na horkou páru) a servírujeme.
Připravíme si přílohu, a to salát z čerstvého špenátu s cherry rajčátky. Špenátové listy omyjeme, odtrhneme stonek (nebývá moc chutný) a natrháme velikost dle libosti. Přidáme nakrájená cherry rajčátka, zakápneme zbytkem olivového oleje, přidáme citronovou šťávu dle chuti, osolíme, opepříme, promícháme. Podáváme k hermelínu.
My ještě přidáváme opečené tousty – pro hladové chlapy. :)
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Česnek utřeme se solí, přidáme olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs). Necháme vše cca 5 minut odležet.…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky