Česnek utřeme se solí, přidáme olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs). Necháme vše cca 5 minut odležet.
Potom hermelíny potřeme touto směsí a zabalíme je do alobalu (každý zvlášť) tak, aby nevytekly. Necháme 5 minut odpočívat a mezitím rozehřejeme troubu.
Hermelín grilujeme cca 10 minut, neměl by se roztéct.
Jako přílohu dáme salát, například list ledového salátu, na něj položíme jeden hermelín a obložíme rajčetem a okurkou.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Oloupané cukety nastrouháme na pekáč. Přidáme nové koření, majoránku, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme smetanou…
více o Cuketová omáčka s kuřetem
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček