Všechno kromě bylinek smícháme a přivedeme k varu. Přidáme bylinky a necháme vychladnout. Do studené marinády dáme filety nejlépe přes noc uležet.
Filety vyndáme z marinády, propláchneme vodou a již nesolíme. Z filetů odkrojíme tučnou část.
Rybu ochutíme citrónovým pepřem.
Lososa opečeme na teflonové pánvi kůží dolů dozlatova, poté otočíme a necháme lehce dopéct. Z boku by měl pérovat, může být syrovější. Kůží dolů rozkrájíme.
Chřest krátce povaříme ve vodě. Nejdříve vkládáme bílý a po dvou minutách zelený.
Na omáčku Mornay si v míse ve vodní lázni vyšleháme žloutky s vínem a octem do husté pěny. Poté odstavíme a vmícháme přepuštěné máslo. Metličkou vymícháme našlehanou hladkou hmotu. Ochutíme solí, pepřem a parmazánem. Takto připravený pokrm můžeme dozdobit pečenými cherry rajčátky.
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem