Všechno kromě bylinek smícháme a přivedeme k varu. Přidáme bylinky a necháme vychladnout. Do studené marinády dáme filety nejlépe přes noc uležet.
Filety vyndáme z marinády, propláchneme vodou a již nesolíme. Z filetů odkrojíme tučnou část.
Rybu ochutíme citrónovým pepřem.
Lososa opečeme na teflonové pánvi kůží dolů dozlatova, poté otočíme a necháme lehce dopéct. Z boku by měl pérovat, může být syrovější. Kůží dolů rozkrájíme.
Chřest krátce povaříme ve vodě. Nejdříve vkládáme bílý a po dvou minutách zelený.
Na omáčku Mornay si v míse ve vodní lázni vyšleháme žloutky s vínem a octem do husté pěny. Poté odstavíme a vmícháme přepuštěné máslo. Metličkou vymícháme našlehanou hladkou hmotu. Ochutíme solí, pepřem a parmazánem. Takto připravený pokrm můžeme dozdobit pečenými cherry rajčátky.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků