Všechno kromě bylinek smícháme a přivedeme k varu. Přidáme bylinky a necháme vychladnout. Do studené marinády dáme filety nejlépe přes noc uležet.
Filety vyndáme z marinády, propláchneme vodou a již nesolíme. Z filetů odkrojíme tučnou část.
Rybu ochutíme citrónovým pepřem.
Lososa opečeme na teflonové pánvi kůží dolů dozlatova, poté otočíme a necháme lehce dopéct. Z boku by měl pérovat, může být syrovější. Kůží dolů rozkrájíme.
Chřest krátce povaříme ve vodě. Nejdříve vkládáme bílý a po dvou minutách zelený.
Na omáčku Mornay si v míse ve vodní lázni vyšleháme žloutky s vínem a octem do husté pěny. Poté odstavíme a vmícháme přepuštěné máslo. Metličkou vymícháme našlehanou hladkou hmotu. Ochutíme solí, pepřem a parmazánem. Takto připravený pokrm můžeme dozdobit pečenými cherry rajčátky.
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci