Všechno kromě bylinek smícháme a přivedeme k varu. Přidáme bylinky a necháme vychladnout. Do studené marinády dáme filety nejlépe přes noc uležet.
Filety vyndáme z marinády, propláchneme vodou a již nesolíme. Z filetů odkrojíme tučnou část.
Rybu ochutíme citrónovým pepřem.
Lososa opečeme na teflonové pánvi kůží dolů dozlatova, poté otočíme a necháme lehce dopéct. Z boku by měl pérovat, může být syrovější. Kůží dolů rozkrájíme.
Chřest krátce povaříme ve vodě. Nejdříve vkládáme bílý a po dvou minutách zelený.
Na omáčku Mornay si v míse ve vodní lázni vyšleháme žloutky s vínem a octem do husté pěny. Poté odstavíme a vmícháme přepuštěné máslo. Metličkou vymícháme našlehanou hladkou hmotu. Ochutíme solí, pepřem a parmazánem. Takto připravený pokrm můžeme dozdobit pečenými cherry rajčátky.
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek