Nahrubo nakrájenou cibuli a kmín restujeme na sádle do tmava. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, přidáme sůl, pepř, papriku a protlak. Opékáme. Maso pustí šťávu, kterou vyrestujeme a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme doměkka. Když je maso měkké, zahustíme ho jíškou nebo chlebem. Necháme provařit, popřípadě dochutíme.
Naše rada: Cibuli nesmažte na guláš najednou. Jakmile chytne tmavě hnědou barvu, odstavte ji. Cibule dojde a bude ještě tmavší bez rizika připálení.
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med…
více o Banánový koláč s čokoládou
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přimícháme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme…
více o Skořicový koláč se švestkami