3.05
Švestky vložíme do pekáče, dáme do trouby nejdříve na 250 stupňů, poté ubereme. Pozor, ať se nepřipaluje vršek –… více o Švestková povidla bez míchání
Maso propláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vmícháme papriku,… více o Segedínský guláš I.
Maso nakrájíme na kostky a hodíme do rozpáleného hrnce (bez tuku), aby se zprudka opeklo a zatáhlo. Poctivě mícháme –… více o Guláš od mámy
Pokud jde o zdobení dortů, fantazie nejspíš nezná žádných mezí. Dalším důkazem je Lauren… Celý článek
Konečně na mnoha místech začínají růst houby a plný košík je pýchou každého houbaře. Nejlepší… Celý článek
Mohlo by se zdát, že uvařit čaj zvládne opravdu každý, protože to není žádná věda. Ale ona to… Celý článek
Jsou sirupy, ze kterých se dá udělat skvělá limonáda. A pak jsou takové, ze kterých je nejen… Celý článek
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli… více o Barevná rýže se slaninou a žampiony
Rizky naklepeme, osolime, opeprime. Na platky polozime platky sunky a na nej olomoucke tvaruzky. Rizky v polovine… více o Olomoucky rizek
Nakrájíme rohlíky na kolečka a namočíme je do teplého mléka. Nastrouháme jablka na hrubém struhadle a smícháme s cukrem… více o Jablková žemlovka
Křidýlka v kloubech naporcujeme (já špičky vyhazuji, není na nich masíčko). Dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme… více o Křidýlka jako z KFC
Očištěného králíka osolíme a vložíme do pekáčku s olejem, přidáme nové koření, jalovec, bobkový list, tymián,… více o Králík načerno
Polovinu očištěné řepy pokrájíme, zalijeme koflíkem převařené vody, přidáme kůrky a necháme v teple 3 dny předem kvasit… více o Barščik polský
Smícháme mouku,cukr,vejce,olej,prášek do pečiva a mléko, nalijeme na plech či velký pekáč - předem vymazaný nebo peč… více o Pudinková buchta
1. Křídla očistíme, vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Osušíme a dáme je stranou. 2. Z mouky, vajec, mléka, brynzy,… více o Bryndzová křidélka
Cukr, mandle a bílky smícháme dohromady a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na 2 poloviny. Jednu část necháme a… více o Hříbečky
Porce rybího filé pokapeme citrónem, potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme, namočíme v rozšlehaném vejci,… více o Rybí filé na česneku
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodinky do lednice. Cukroví můžeme dělat… více o Skořicové cukroví s oříšky
Z mouky, vejce, vody a oleje připravíme těsto, které necháme v lednici na půl hodiny odpočinout. Mezitím si oloupeme… více o Štrúdl s jablky