Maso nakrájíme na kostky a hodíme do rozpáleného hrnce (bez tuku), aby se zprudka opeklo a zatáhlo. Poctivě mícháme – to, že se maso přichytává na dně je normální. Ve chvíli, kdy pustí šťávu, tak se „přípeky“ ztratí (pokud máme více masa, opékáme ho raději po půlkách). Potom necháme maso dusit ve vlastní šťávě a později podle potřeby podléváme. Zatímco se maso dusí, nakrájíme cibuli (platí, že kolik masa, tolik cibule) a smažíme ji na sádle dozlatova. Pak přidáme sladkou i pálivou papriku, asi 3 lžíce mouky a vše osmažíme. Cibuli přídáme do hrnce s masem a podle potřeby podlijeme. Přidáme kostku masoxu, rajský protlak, asi 3 stroužky česneku, majoránku, sůl a dusíme, až je maso měkké.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st…
více o Višňové tvarohovo-kakaové řezy
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem