Maso nakrájíme na kostky a hodíme do rozpáleného hrnce (bez tuku), aby se zprudka opeklo a zatáhlo. Poctivě mícháme – to, že se maso přichytává na dně je normální. Ve chvíli, kdy pustí šťávu, tak se „přípeky“ ztratí (pokud máme více masa, opékáme ho raději po půlkách). Potom necháme maso dusit ve vlastní šťávě a později podle potřeby podléváme. Zatímco se maso dusí, nakrájíme cibuli (platí, že kolik masa, tolik cibule) a smažíme ji na sádle dozlatova. Pak přidáme sladkou i pálivou papriku, asi 3 lžíce mouky a vše osmažíme. Cibuli přídáme do hrnce s masem a podle potřeby podlijeme. Přidáme kostku masoxu, rajský protlak, asi 3 stroužky česneku, majoránku, sůl a dusíme, až je maso měkké.
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem