Maso nakrájíme na kostky a hodíme do rozpáleného hrnce (bez tuku), aby se zprudka opeklo a zatáhlo. Poctivě mícháme – to, že se maso přichytává na dně je normální. Ve chvíli, kdy pustí šťávu, tak se „přípeky“ ztratí (pokud máme více masa, opékáme ho raději po půlkách). Potom necháme maso dusit ve vlastní šťávě a později podle potřeby podléváme. Zatímco se maso dusí, nakrájíme cibuli (platí, že kolik masa, tolik cibule) a smažíme ji na sádle dozlatova. Pak přidáme sladkou i pálivou papriku, asi 3 lžíce mouky a vše osmažíme. Cibuli přídáme do hrnce s masem a podle potřeby podlijeme. Přidáme kostku masoxu, rajský protlak, asi 3 stroužky česneku, majoránku, sůl a dusíme, až je maso měkké.
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl
Na malé kousky rozebranou brokolici dáme do misky, podlejeme asi 2 lžícemi vody a přikryté necháme "dusit" v mikrovlnce…
více o Lehký brokolicový salát