Maso nakrájíme na kostky a hodíme do rozpáleného hrnce (bez tuku), aby se zprudka opeklo a zatáhlo. Poctivě mícháme – to, že se maso přichytává na dně je normální. Ve chvíli, kdy pustí šťávu, tak se „přípeky“ ztratí (pokud máme více masa, opékáme ho raději po půlkách). Potom necháme maso dusit ve vlastní šťávě a později podle potřeby podléváme. Zatímco se maso dusí, nakrájíme cibuli (platí, že kolik masa, tolik cibule) a smažíme ji na sádle dozlatova. Pak přidáme sladkou i pálivou papriku, asi 3 lžíce mouky a vše osmažíme. Cibuli přídáme do hrnce s masem a podle potřeby podlijeme. Přidáme kostku masoxu, rajský protlak, asi 3 stroužky česneku, majoránku, sůl a dusíme, až je maso měkké.
Na pánvi na másle mírně osmažíme na kolečka nakrájený pórek a na kostička nakrájenou šunkou, zalijeme 1,5 l již vroucí…
více o Česnečka se šunkou a sýrem
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete