Maso nakrájíme na kostky a hodíme do rozpáleného hrnce (bez tuku), aby se zprudka opeklo a zatáhlo. Poctivě mícháme – to, že se maso přichytává na dně je normální. Ve chvíli, kdy pustí šťávu, tak se „přípeky“ ztratí (pokud máme více masa, opékáme ho raději po půlkách). Potom necháme maso dusit ve vlastní šťávě a později podle potřeby podléváme. Zatímco se maso dusí, nakrájíme cibuli (platí, že kolik masa, tolik cibule) a smažíme ji na sádle dozlatova. Pak přidáme sladkou i pálivou papriku, asi 3 lžíce mouky a vše osmažíme. Cibuli přídáme do hrnce s masem a podle potřeby podlijeme. Přidáme kostku masoxu, rajský protlak, asi 3 stroužky česneku, majoránku, sůl a dusíme, až je maso měkké.
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Bílky a cibuli nasekáme nadrobno. Ostatní smícháme,ochutíme a přidáme cibuli s bílky.Namažeme na veku a posypeme třeba…
více o Vaječná pomazánka s hořčicí
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla.Pekáček nebo dortovou formu…
více o Obrácený koláč s ovocem