lžička
pálivá paprika
nebo 1 lžička ostré maďarské paprikové pasty
1
špetka
sůl
Postup přípravy receptu
Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme maso do odpaření, až se začne připékat a dělat kůrčičku na stěnách papiňáku. To trvá asi 45 minut. Nasypeme papriku a mícháme, až se všechny kousky masa obalí - asi 2 minuty.
Pak nasypeme na maso lžíci hladké mouky a znovu maso jí obalíme. Nasypeme do hrnce cibuli nakrájenou na malé kostičky a mícháme, až se smísí s masem. Cibule pustí šťávu a my čekáme, až se voda vypaří. Nasypeme na směs zbylou mouku a mícháme ode dna, až mouka začne hnědnout. V tom okamžiku nalejeme do hrnce vývar nebo vodu, zavřeme poklici (uzávěr) hrnce a známým způsobem vaříme 1 hodinu.
Když se papiňák ochladí, otevřeme poklicí a přidáme zbylé ingredience. Guláš v otevřeném hrnci povaříme ještě asi 5-7 minut za stálého míchání. Množství cibule obvykle zahustí omáčku tak, že nemusíme už přidávat ani jíšku, ani tvrdý chleba ani rozmačkaný brambor. Všechny výpeky ze stěn jsou v guláši.
S čerstvým chlebem, pivním rohlíkem, knedlíkem, ale i s vídeňskými noky, těstovinami či rýží si Vás strávníci zvolí královnou večera.
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st…
více o Vláčný perník podle Moniky