lžíce
paprika - sladká
(můžeme půl na půl s pálivou)
vepřový vývar
nebo bujon
sůl
pepř mletý
3
ks
nové koření
kuličky
1
ks
bobkový list
1
ks
slovenská paprika
2
stroužek
česnek
1
lžička
rajský protlak
chilli pasta
dle chuti( není nutná)
hladká mouka
na zahuštění
Postup přípravy receptu
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky). Pak krátce zarestujeme protlak s česnekem a paprikou, zalijeme vývarem, přidáme nové koření a bobkový list a dáme vařit doměkka. Vaříme nejlépe v tlakovém hrnci, protože srdce se vaří delší dobu. Před koncem vaření přidáme pokrájenou papriku. Mouku si rozmícháme v malém množství vody a omáčku zahustíme, povaříme, dochutíme dle potřeby solí, pepřem, chilli.
Podáváme s chlebem, knedlíkem, těstovinami nebo rýží. Na talíři dozdobíme cibulí nebo česnekem pokrájeným na plátky.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami