lžíce
paprika - sladká
(můžeme půl na půl s pálivou)
vepřový vývar
nebo bujon
sůl
pepř mletý
3
ks
nové koření
kuličky
1
ks
bobkový list
1
ks
slovenská paprika
2
stroužek
česnek
1
lžička
rajský protlak
chilli pasta
dle chuti( není nutná)
hladká mouka
na zahuštění
Postup přípravy receptu
Na oleji a špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Orestujeme i očištěné srdce, pokrájené na nudličky (kostičky). Pak krátce zarestujeme protlak s česnekem a paprikou, zalijeme vývarem, přidáme nové koření a bobkový list a dáme vařit doměkka. Vaříme nejlépe v tlakovém hrnci, protože srdce se vaří delší dobu. Před koncem vaření přidáme pokrájenou papriku. Mouku si rozmícháme v malém množství vody a omáčku zahustíme, povaříme, dochutíme dle potřeby solí, pepřem, chilli.
Podáváme s chlebem, knedlíkem, těstovinami nebo rýží. Na talíři dozdobíme cibulí nebo česnekem pokrájeným na plátky.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka