lžíce
mletá sladká paprika
nebo namíchaná s pálivou
4
ks
plátky krkovičky bez kosti
- asi 2 cm silné
Postup přípravy receptu
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na trošce tuku zesklovatět, pak na ni dáme z obou stran osmažit plátky masa. Přisypeme papriku, necháme jen krátce zpěnit a vše zalijeme vývarem (nebo vodou s necelou kostkou bujonu). Přidáme nastrouhaný česnek a půl lžičky kmínu, vaříme doměkka. Pak zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody nebo nastrouhanou chlebovou střídkou, přidáme majoránku a necháme ještě provařit. Případně ještě dochutíme solí, pepřem nebo česnekem.
*Podáváme s knedlíky, noky nebo chlebem a vychlazeným pivem. Na talíři můžeme posypat plátky cibule nebo česneku.
Do misky si dáme med a tuk a rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilejeme med s tukem. Zpracujeme…
více o Vánoční perníčky od Camm
Mouku prosijeme sítem se sodou a dále vmícháme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto. Bochníkem asi 20x bouchneme…
více o Perníkové figurky na stromeček