lžíce
mletá sladká paprika
nebo namíchaná s pálivou
4
ks
plátky krkovičky bez kosti
- asi 2 cm silné
Postup přípravy receptu
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na trošce tuku zesklovatět, pak na ni dáme z obou stran osmažit plátky masa. Přisypeme papriku, necháme jen krátce zpěnit a vše zalijeme vývarem (nebo vodou s necelou kostkou bujonu). Přidáme nastrouhaný česnek a půl lžičky kmínu, vaříme doměkka. Pak zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody nebo nastrouhanou chlebovou střídkou, přidáme majoránku a necháme ještě provařit. Případně ještě dochutíme solí, pepřem nebo česnekem.
*Podáváme s knedlíky, noky nebo chlebem a vychlazeným pivem. Na talíři můžeme posypat plátky cibule nebo česneku.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč