lžíce
mletá sladká paprika
nebo namíchaná s pálivou
4
ks
plátky krkovičky bez kosti
- asi 2 cm silné
Postup přípravy receptu
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na trošce tuku zesklovatět, pak na ni dáme z obou stran osmažit plátky masa. Přisypeme papriku, necháme jen krátce zpěnit a vše zalijeme vývarem (nebo vodou s necelou kostkou bujonu). Přidáme nastrouhaný česnek a půl lžičky kmínu, vaříme doměkka. Pak zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody nebo nastrouhanou chlebovou střídkou, přidáme majoránku a necháme ještě provařit. Případně ještě dochutíme solí, pepřem nebo česnekem.
*Podáváme s knedlíky, noky nebo chlebem a vychlazeným pivem. Na talíři můžeme posypat plátky cibule nebo česneku.
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení