lžíce
mletá sladká paprika
nebo namíchaná s pálivou
4
ks
plátky krkovičky bez kosti
- asi 2 cm silné
Postup přípravy receptu
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se nám nekroutily. Naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli necháme na trošce tuku zesklovatět, pak na ni dáme z obou stran osmažit plátky masa. Přisypeme papriku, necháme jen krátce zpěnit a vše zalijeme vývarem (nebo vodou s necelou kostkou bujonu). Přidáme nastrouhaný česnek a půl lžičky kmínu, vaříme doměkka. Pak zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody nebo nastrouhanou chlebovou střídkou, přidáme majoránku a necháme ještě provařit. Případně ještě dochutíme solí, pepřem nebo česnekem.
*Podáváme s knedlíky, noky nebo chlebem a vychlazeným pivem. Na talíři můžeme posypat plátky cibule nebo česneku.
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení