Na rozpuštěném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme k ní oprané, na kostky nakrájené, osolené, opepřené maso a osmahneme. Pak maso zalijeme částí vody a na mírném ohni zvolna dusíme, až je maso měkké. V kastrůlku rozehřejeme lžíci sádla, necháme v něm rozpustit mletou papriku a vlijeme do polévky.
Ke konci přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a jíšku připravenou ze lžíce sádla a mouky, rozšlehanou se sběračkou do polévky.
Polévku zalijeme zbytkem vody, zamícháme a dále vaříme. Před koncem vaření přidáme česnek rozetřený se solí.
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený…
více o Blesková roláda s pudinkem