Fazole namočíme předem na 3–5 hodin do vody, aby nabobtnaly.
Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, krátce zamícháme a podlijeme 3 lžícemi vody. Přidáme na nudličky nakrájené maso, pepř a sůl. Maso ze všech stran ve šťávě srazíme a šťávu při mírném podlévání několikrát vydusíme, až se od ní odděluje tuk. Potom zalijeme cca 1,25 l vody a přidáme oprané fazole. Vaříme velmi zvolna na malém plamenu do změknutí. Nezahušťujeme.
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec