Fazole namočíme předem na 3–5 hodin do vody, aby nabobtnaly.
Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, krátce zamícháme a podlijeme 3 lžícemi vody. Přidáme na nudličky nakrájené maso, pepř a sůl. Maso ze všech stran ve šťávě srazíme a šťávu při mírném podlévání několikrát vydusíme, až se od ní odděluje tuk. Potom zalijeme cca 1,25 l vody a přidáme oprané fazole. Vaříme velmi zvolna na malém plamenu do změknutí. Nezahušťujeme.
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st…
více o Višňové tvarohovo-kakaové řezy
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem