Fazole namočíme předem na 3–5 hodin do vody, aby nabobtnaly.
Na tuku zpěníme cibuli, zasypeme ji mletou paprikou, krátce zamícháme a podlijeme 3 lžícemi vody. Přidáme na nudličky nakrájené maso, pepř a sůl. Maso ze všech stran ve šťávě srazíme a šťávu při mírném podlévání několikrát vydusíme, až se od ní odděluje tuk. Potom zalijeme cca 1,25 l vody a přidáme oprané fazole. Vaříme velmi zvolna na malém plamenu do změknutí. Nezahušťujeme.
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem