4
Listové těsto necháme rozmrazit, vyválíme dvě placky jako na štrúdl. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí. Nakrájené… více o Závin z mletého masa
Mleté maso, mléko a podravku smícháme a dáme odležet na 1 den do ledničky (jinak to není ono). Druhý den si připravíme… více o Roláda z mletého masa
Do vroucí vody dáme kostku masoxu a ve vývaru uvaříme rýži. Na sádle osmažíme pokrájenou cibulku, přidáme mleté maso a… více o Rizoto z mletého masa
Ve středu 29. ledna 2025 začíná nový čínský rok, který bude tentokrát pod nadvládou dřevěného… Celý článek
Umí být sladká, slaná i tak trochu záhadná. Řeč je o miso pastě, naprosto výjimečné… Celý článek
Pokud patříte mezi milovníky smažených jídel, ale zároveň se chcete vyhnout přebytečným tukům… Celý článek
Pokud alespoň trochu sledujete sociální sítě, jistě jste o ní už slyšeli. Tenhle čokoládový… Celý článek
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme… více o Česneková pomazánka se sýrem
Nejprve uvaříme nálev - koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu,… více o Nakládané masové koule
Vše smícháme, tvoříme malé karbanátky, které obalujeme v mouce a na mírném plameni smažíme. V Tunisku se podávají … více o Kefta – arabské karbanátky
Jablko oloupeme a nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Mandarinky oloupeme a měsíčky nakrájíme na půl dáme do mísy. … více o Ovocný salát podle dětí
Rozšleháme vejce, přilijeme vychladlou rozpuštěnou čokoládu a hmotu důkladně prošleháme. Postupně vetřeme šlehačku.… více o Krém z bílé čokolády
Většinu vařeného hrachu rozmačkáme (trochu si necháme na ozdobení polévky) a prohřejeme ve vývaru spolu s povařenou,… více o Rybí polévka s hrachem
Dobře vymícháme žloutky s cukrem (ručně alespoň 1/2 hodiny, elektrickým šlehačem to jde podstatně rychleji). Přidáme… více o Domácí vaječný koňak
Máslo, tvaroh a mouku zpracujeme v těsto, necháme asi 30 minut odpočinout. Potom vyválíme užší dlouhý plát, posypeme… více o Tvarohový závin
Máslo a tavený sýr utřeme do pěny. Rozdrobíme nebo nastrouháme nivu, přidáme společně s nasekanou cibulí (pórkem),… více o Pomazánka s ředkvičkami
Špenát připravíme obvyklým způsobem, jen méně než obvykle osolíme. Listové těsto rozválíme jako na závin, střed… více o Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Rozpékané brambory jsou nejlepší z nových brambor, ale nutné to není. Brambory neloupeme, jen je dobře omyjeme a… více o Rozpékané bylinkové brambory
Troubu předehřejeme na 180°C, dortovou formu (případně dortové formy) vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem,… více o Duhový dort