Nejprve namočíme želatinu ve 2 dl mléka. Rozšleháme cukr s hrnkem mléka a tvarohy do hladké hmoty. Namočenou želatinu zahříváme, až se rozpustí a přilijeme za stálého míchání do tvarohové hmoty. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a nalijeme polovinu tvarohové hmoty. Do druhé poloviny přidáme kakao. Poklademe meruňkami (či jiným kompotovaným ovocem) a zalijeme kakaovou hmotou. Dáme ztuhnout do lednice nejméně na 2 hodiny.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč