Nejprve namočíme želatinu ve 2 dl mléka. Rozšleháme cukr s hrnkem mléka a tvarohy do hladké hmoty. Namočenou želatinu zahříváme, až se rozpustí a přilijeme za stálého míchání do tvarohové hmoty. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a nalijeme polovinu tvarohové hmoty. Do druhé poloviny přidáme kakao. Poklademe meruňkami (či jiným kompotovaným ovocem) a zalijeme kakaovou hmotou. Dáme ztuhnout do lednice nejméně na 2 hodiny.
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle