2.75
Vše smícháme a necháme vykynout. Po 4 dny jednou denně zamícháme. Pátý den přidáme 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka a 1… více o Buchta přátelství/Židovská buchta
Těsto: 7 celých vajec ušleháme s cukrem, pak přidáme oříšky, kakao a nakonec mouku s jedlou sodou. Pečeme 15 minut.… více o Zakázaná buchta
Vymažeme máslem formu a posypeme ji kokosem nebo strouhankou. Smícháme vejce s cukrem a všechny ostatní ingredience.… více o Jogurtová buchta
Svatomartinské hody již neodmyslitelně patří k oslavám svátku svatého Martina. Ten se slaví 11… Celý článek
Na svátek svatého Martina se v našich krajích vždy hodovalo. Pekly se husy, pilo se mladé… Celý článek
Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Svatý Martin, který přijíždí na bílém koni každoročně 11. listopadu, s sebou přináší nejen… Celý článek
Všechny suroviny smícháme a na vále a vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto. Vyválíme asi 3 mm silnou placku.… více o Zázvorky – staročeské vánoční cukroví
Z droždí, mléka, cukru a části mouky připravíme kvásek. Strouhaný perník promícháme s moukou, kakaem a solí, přidáme… více o Perníkové knedlíky
Plátky masa naklepeme, osolíme, popepříme, potřeme hořčicí, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, půlku klobásy a… více o Vepřové závitky v římském hrnci
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,… více o Žampionová omáčka s cibulí
Dalším snadným receptem je příprava nastrouhaného patizonu na zpěněné cibulce a česneku. Na závěr vmícháme vejce, sůl a… více o Patizonový mozeček
Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostky, slaninu rozškvaříme, vyndáme, přidáme olej a opečeme dozlatova rohlíky.… více o Špekové knedlíky
Rohlík pokrájíme na drobno, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Přidáme oloupaná, jemně nasekaná vejce, rozetřený… více o Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem
Ze 4 lžic vlažného mléka, cukru, 1 lžice mouky a rozdrobeného droždí připravte řídký kvásek a nechte ho na teplém místě… více o Základní kynuté těsto
Ze surovin zpracujeme hladké těsto. Těsto rozprostřeme na vymazaný plech. Poklademe švestkami nebo jiným ovocem a… více o Práškový koláč se švestkami – od babičky Šilinkové
Rozkrájíme citron a pomeranč na půlky. Vymačkáme z nich šťávu a dáme do sklenice.Přisypeme cukr a zbytek dolijeme… více o Domácí limonáda
Dáme si uvařit špagety do osolené vody. Měly by být uvařené na skus. Mezi tím si ve velké pánvi rozehřejeme máslo,… více o Špagety carbonara I.
Z tvarohu, mouky, vejce soli a oleje zpracovat těsto, rozdělit na půl. Těsto rozválet, rozdělit na kousky a zabalit do… více o Tvarohové knedlíky