Halušky podle Martinky

2.75

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Směs
    • 1
      ks cibule
    • sádlo či olej
    • zakysaná smetana
    • kysané zelí
    • uzené maso
  • Halušky
    • brambory
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  • Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu najemno a druhou polovinu hruběji), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme, lžící tvarujeme nočky a vaříme ve vroucí osolené vodě 5–10 minut. Pokud se rozvařují, přidáme mouku.
  • Na rozpáleném tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu a povařené scezené kyselé zelí. Lehce osolíme. Na talíř dáme halušky, na ně směs a nakonec zakysanou smetanu.
Zařazení: Brambory Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: