Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu najemno a druhou polovinu hruběji), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme, lžící tvarujeme nočky a vaříme ve vroucí osolené vodě 5–10 minut. Pokud se rozvařují, přidáme mouku.
Na rozpáleném tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu a povařené scezené kyselé zelí. Lehce osolíme. Na talíř dáme halušky, na ně směs a nakonec zakysanou smetanu.
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),…
více o Jablečné těstoviny s tvarohem
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Pokapeme octem, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru.…
více o Bramborový salát s okurkou