Halušky připravíme tak, že nastrouháme syrové brambory (polovinu najemno a druhou polovinu hruběji), přidáme vejce, sůl a mouku. Promícháme, lžící tvarujeme nočky a vaříme ve vroucí osolené vodě 5–10 minut. Pokud se rozvařují, přidáme mouku.
Na rozpáleném tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu a povařené scezené kyselé zelí. Lehce osolíme. Na talíř dáme halušky, na ně směs a nakonec zakysanou smetanu.
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort