Halušky s kysaným zelím

2.57

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 375
      g brambory
    • 1
      lžička sůl
    • 125
      g polohrubá mouka
    • 100
      g anglická slanina
    • 100
      g bryndza

Postup přípravy receptu

  • Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme s lžící oleje. Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou. Do vroucí osolené vody házíme halušky přes speciální cedník (nebo přes struhadlo s velkými otvory). Opatrně jednou promícháme. Když halušky vyplavou na povrch, scedíme je. Na halušky navršíme brynzu, rozškvařenou slaninu a podáváme. Výborné jsou s plzeňským pivem.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: