Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme s lžící oleje. Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou. Do vroucí osolené vody házíme halušky přes speciální cedník (nebo přes struhadlo s velkými otvory). Opatrně jednou promícháme. Když halušky vyplavou na povrch, scedíme je. Na halušky navršíme brynzu, rozškvařenou slaninu a podáváme. Výborné jsou s plzeňským pivem.
Bílky vyšleháme na tuhý sníh, přidáme třetinu dávky cukru. Zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme se žloutky a Herou…
více o Tvarohový koláč s rebarborou
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou