Halušky se zelím II.

3

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto na halušky
    • 1
      hrnek polohrubá mouka 1/4 litrový
    • 0,5
      hrnek mléko
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • mletý kmín
    • 1
      lžíce sádlo
    • 200
      g anglická slanina

Postup přípravy receptu

  • Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a přidáme překrájené zelí i se šťávou a asi 15 minut zvolna dusíme za občasného promíchávání. Dochutíme kmínem a dle chuti dosolíme.
  • Mezitím připravíme těsto na halušky. Mouku, lžičku prášku do pečiva, sůl, celá vejce a mléko zpracujeme v středně husté těsto. Pokud je příliš husté přidáme mléko. (V případě nouze můžeme použít místo mléka vodu). Těsto protlačíme přes síto na halušky do osolené vroucí vody a necháme asi 8-10 minut provařit. Jemně promícháváme vařečkou.
  • Když halušky vyplavou na povrch, tak je scedíme a lehce promícháme s připraveným zelím. Tyto halušky můžeme také promíchat s houbami podušenými na cibulce ochucené kmínem pepřem a solí.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: