Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a přidáme překrájené zelí i se šťávou a asi 15 minut zvolna dusíme za občasného promíchávání. Dochutíme kmínem a dle chuti dosolíme.
Mezitím připravíme těsto na halušky. Mouku, lžičku prášku do pečiva, sůl, celá vejce a mléko zpracujeme v středně husté těsto. Pokud je příliš husté přidáme mléko. (V případě nouze můžeme použít místo mléka vodu). Těsto protlačíme přes síto na halušky do osolené vroucí vody a necháme asi 8-10 minut provařit. Jemně promícháváme vařečkou.
Když halušky vyplavou na povrch, tak je scedíme a lehce promícháme s připraveným zelím. Tyto halušky můžeme také promíchat s houbami podušenými na cibulce ochucené kmínem pepřem a solí.
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl, zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou…
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
Žloutky utřeme s cukrem doběla, přidáme měkké máslo, kakao, ořechy, prášek do pečiva, rum a nakonec sníh z bílků. Dáme…
více o Ořechovo-brusinkové řezy
Z uvedených surovin uděláme těsto na palačinky a necháme asi hodinu odpočinout, aby vločky nabobtnaly a změkly. Potom…
více o Palačinky zapečené se smetanou