Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájenou anglickou slaninu orestujeme a přidáme překrájené zelí i se šťávou a asi 15 minut zvolna dusíme za občasného promíchávání. Dochutíme kmínem a dle chuti dosolíme.
Mezitím připravíme těsto na halušky. Mouku, lžičku prášku do pečiva, sůl, celá vejce a mléko zpracujeme v středně husté těsto. Pokud je příliš husté přidáme mléko. (V případě nouze můžeme použít místo mléka vodu). Těsto protlačíme přes síto na halušky do osolené vroucí vody a necháme asi 8-10 minut provařit. Jemně promícháváme vařečkou.
Když halušky vyplavou na povrch, tak je scedíme a lehce promícháme s připraveným zelím. Tyto halušky můžeme také promíchat s houbami podušenými na cibulce ochucené kmínem pepřem a solí.
Do misky si dáme med a tuk a rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilejeme med s tukem. Zpracujeme…
více o Vánoční perníčky od Camm
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb