Z trochy teplého mléka, droždí, špetky mouky a cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme hrubou mouku, přidáme špetku soli, vejce, přilijeme kvásek, teplé mléko podle potřeby a vypracujeme pružné těsto. Poprášené moukou a přikryté čistou utěrkou jej necháme půl hodiny vykynout. Po vykynutí oddělujeme z těsta lžičkou kousky a ve vroucí osolené vodě je 5–10 minut vaříme. Po uvaření necháme halušky okapat, rozdělíme je na talíře, zasypeme nastrouhaným tvarohem, ořechy a cukrem. Přelijeme spoustou rozehřátého másla.
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Z přísad vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do dortové formy, přičemž vyložíme dno a boky do výšky 4 cm. Na dno…
více o Rebarborový dort s tvarohem
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení